top of page

Grillad Lax med Färskpotatis och Somrig Sallad

Portioner: 2 Tid: ca 30 minuter

Ingredienser:

Till laxen:

2 laxfiléer (à 150–180 g)

1 msk olivolja

Saft från ½ citron

Salt och svartpeppar

Färsk dill (till servering)

Till färskpotatisen:

300–400 g färskpotatis

1 msk olivolja eller smör

Flingsalt

Hackad persilja eller dill

Till salladen:

2 nävar bladspenat

10 körsbärstomater, halverade

½ gurka, skivad

1 avokado, tärnad

¼ rödlök, tunt skivad

1 msk rostade solrosfrön (eller pumpafrön)

Citronvinägrett:

2 msk olivolja

1 msk färskpressad citronjuice

1 tsk dijonsenap

1 tsk honung

Salt och svartpeppar

Så här gör du:

Koka färskpotatisen: Borsta eller skölj potatisen ren och koka i lättsaltat vatten i ca 15 minuter, tills de är mjuka. Häll av vattnet, blanda med lite olivolja eller smör, flingsalt och hackad dill/persilja.

Grilla eller stek laxen: Gnid in filéerna med olja, citron, salt och peppar. Grilla i 3–4 minuter per sida (eller stek i panna). Toppa med färsk dill vid servering.

Blanda salladen: Rör ihop spenat, tomat, gurka, rödlök och avokado. Strö över solrosfrön.

Gör vinägretten: Vispa ihop citronjuice, olivolja, senap, honung, salt och peppar. Ringla över salladen precis innan servering.

Servera: Lägg upp färskpotatisen på tallriken, toppa med den grillade laxen och salladen. Servera gärna med en kall citronlemonad eller vatten med mynta.


 
 
 

Comentários


ÖPPET DYGNET RUNT. VÄRDAR FINNS PÅ PLATS MÅNDAG, TISDAG OCH TORSDAG KL. 10-12 & 17-19.

Gym 101 liten logga till footer
  • Instagram
  • Facebook

Tel. 0735-364893  •  Epost info@gym101.se   •  Landsvägen 51, Anderslöv

bottom of page