top of page

SPINNING

Spinning är den ultimata träningsupplevelsen som tar dig på en energifylld resa på cykeln.

Spinning
VARFÖR SPINNING?

Om du vill öka din kondition, bränna kalorier och ha roligt samtidigt är Spinning det perfekta valet. Kom och träna med oss, släpp loss energin och upplev den härliga känslan av att trampa dig i form. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren cyklist, är Spinning en träningsform som garanterat får dig att svettas och le samtidigt.

Hoppa på sadeln, trampa i takt med musiken och upplev en träningsupplevelse som du aldrig glömmer. Välkommen på Spinning!

EN HÖG KALLORIFÖRBRUKNING

För dig som har som mål att tappa vikt kan spinning vara ett bra inslag i träningsrutinerna. Tränar du på rätt sätt kan du förbränna drygt 800 kalorier av bara en timmes spinning.

Vi erbjuder spinning nästan varje dag i olika former som spinning 30, 45 och TABATA spinning.

SPINNINGENS HISTORIA

Spinning sägs ha sitt ursprung i det soliga Kalifornien under det sena 1970-talet. Det var en uppfinnare som också var en personlig tränare och en ivrig idrottsman från Sydafrika. Han hade tidigare ägnat sig åt långa cykeltävlingar, men när han blev medveten om den kommande glädjande ankomsten av sitt barn, insåg han att han inte ville vara borta från sin gravida fru så länge som tävlingarna krävde. Därför skapade han vad som nu ses som den prototypen för en spinningcykel, direkt i sitt eget garage. När han delade sin uppfinning med sina kunder och vänner, blev intresset snabbt väckt, och resten, som de säger, är historia. Under 1990-talet började spinning marknadsföras ordentligt, och det blev den populära träningsform som vi alla känner till idag.

Spinning historia
Vad ar spinning

VAD ÄR SPINNING?

Spinning definieras oftast som inomhuscykling, där stationära cyklar används. Vanligtvis utförs träningen i ledarledda klasser med motiverande musik, men idag väljer många också att investera i en egen motionscykel för att träna hemma.

FÖRDELARNA
MED SPINNING

Låt oss lista några av de främsta fördelarna med spinning som träningsform.

 1. Högre kaloriförbrukning
  Om ditt mål är att gå ner i vikt, kan spinning vara en utmärkt komponent i din träningsrutin. Om du tränar på rätt sätt kan du bränna över 800 kalorier på bara en timmes spinning.
   

 2. Kondition och styrka
  Spinning är en fantastisk metod för att förbättra din kondition eftersom träningspassen innehåller intensiva intervaller. Du växlar mellan snabba cykelspurter med högt motstånd och lugnare perioder med lägre tempo. Dessutom har forskning visat att denna högintensiva träning inte bara ökar din kondition och uthållighet utan även stärker ditt immunsystem. Många muskelgrupper aktiveras också under denna typ av träning jämfört med lågintensiv träning.
   

 3. Passar de flesta
  Eftersom du sitter ner och inte belastar knäna särskilt mycket kan spinning vara ett utmärkt alternativ för personer med knäproblem. Även de som har ryggproblem kan ofta träna spinning genom att till exempel sitta under hela passet istället för att stå upp. Vid på GYM 101 Fitness erbjuder cykelklasser med olika intensitetsnivåer och längder så att du kan välja de pass som passar bäst för din egen form och dina önskemål.

Fordelarna med spinning
bottom of page