Gruppträning och spinning

Vi har något som passar alla – oavsett om du tränar på gymmet eller att träna i grupp om du är gammal eller ung!

 

Hos oss på GYM101 är alla välkomna och vi är alltid glada över att få hjälpa er med era utmaningar och tränings önskningar, att var dag få ge er många peppande ord för dig som tränar hos oss är för oss en glädje!

Träna styrketräning i gymmet eller kör ett utmanande gruppträningspass tillsammans med våra fantastiska instruktörer. Gymmet är utrustade med konditionsmaskiner, fria vikter och träningsmaskiner för att du ska få ett så bra träningspass som möjligt.

Senior pass

Här kan alla va med! Att man har kommit upp i åren är ingen ursäkt till att inte röra på sig! Tvärtom! Här hjälper vi dig oavsett ålder, sjukdom, eller handikapp.. Vi kan alla om vi bara vill och i vissa fall får hjälpen, och det är vi här för att göra.. Hjälpa dig!

 

Cirkel Träning (Styrka)

På våra Styrkepass jobbar vi med olika typer av vikter, vi lägger stor del på teknik och förståelse till vår träning och hur vi ska träna med våra muskler. Passet är ett styrke pass där musklerna ligger i focus men där vi så klart ser till att alla kan va med oavsett styrka.

 

Cirkel Träning (Puls)

Cirkelpass med 8-12 stationer. Vi jobbar med kroppen, stora rörelser och små hopp om man vill. Det går jätte bra utan också! Focus är att Pulsen ska upp och flåset bättras på, ju bättre blodcirkulation ju bättre läkande.

 

Cirkel Träning Kombo (Styrka/Kondition)

Effektivt pass då vi kör både Styrka och Kondition i ett och samma pass ! Med vikter och kroppsvikt tränar vi olika kroppsmuskler på olika stationer samt konditions övningar med el utan stepbräda som får upp din puls. Klassen passar alla !

Du tränar efter egen förmåga och pushas av instruktör att ta i när du inte orkar mer. Du lär dig jobba med rätt teknik och att fokusera på rätt muskelgrupper. Vi kör till medryckande musik och härlig stämning

 

HIT Pass

strong HIT passen på GYM101 ser alltid lite olika ut. Vi blandar styrka och kondition och använder oss av allt från olika redskap (skivstång, medicinboll, hantlar, kettlebells etc) till egen kroppsvikt. Även om passet är i grupp så ska man alltid utgå från sig själv och dina egna specifika mål och förutsättningar. Det jag kräver på passen är att du försöker och gör ditt bästa, mer krävs inte. På tavlan finns alltid en färdig workout med olika övningar. Det fina med träningsformen är att passen alltid ser olika ut och att det finns en skalning på varje övning för att alla ska kunna vara med. Absolut viktigast är att det ska vara en välkomnande och social atmosfär på passen.

Vi hjälps alla åt och pushar varandra och gör vårt bästa.

 

Spinning 30

Här har vi lite mer tempo från första till sista låten.. Vi har uppförsbackar och nedförsbackar att ta oss igenom under våra grymma 30min tillsammans! Här har vi förbränning på högsta nivå! Vill du svettas varmt välkommen in till detta passet för här har vi tempo från första till sista minuten

 

Spinning 45

Vi alla gör saker olika och det är något vi alla vinner på.

Spinning pass 45 min och de är lite tyngre. Mycket backar och mycket motvind!

Vi jobbar med hela kroppen och svettas mycket. Tillsammans tar vi oss till toppen varje gång!

 

Fitnessbox (Musicbox)

Den fitnessbox som vi utövar på GYM101 i Anderslöv skiljer sig från övrig fitnessbox och därför vill vi benämna det som ”MusicBox – Hit to the beat” istället.

Den här meningen -Hit to the beat – beskriver ganska exakt vad vi sysslar med. Vi sätter igång en låt och börjar slå i olika slag och spark kombinationer. Vi tränar i par med mitsar och boxhandskar.

Varje kombination varar hela låten som spelas just och i det tempot den går i.  Det gör att vi får ett  varierat tempo för varje kombination.

För att bli bra på vår MusicBox så krävs det en skicklig mitshållare. Om det inte funkar så är träningen helt meningslöst för den som boxas och därför lägger vi mycket fokus på detta momentet.

Kom och träna boxning och träffa nya vänner.

 

Skivstångspass

Under 50 minuter använder vi en skivstång och arbetar igenom alla muskelgrupper som kroppen har. Vikten på skivstången är individuellt och man får prova sig fram helt enkelt. I bakgrunden finns det givetvis inspirerande musik som vi hämtar kraft ifrån.

Varje muskel tröttar vi ut med 3 st 1 minuters pass och däremellan ca 15 sek paus. Styrka Skivstång passar alla människor, ung som gammal.  Träningsformen hjälper till att bygga upp kroppens hållning och många gånger hjälper det till att bli av med små förslitningar i kroppen som annars blir värre och gör mer ont ju längre tiden går.

 

Core

Här jobbar vi de små inre musklerna! Fokuserat och med kontroll.

Det viktiga är inte vikter eller snabbhet utan att ge sig tiden att träna med kontroll.

Balans och rörlighet är två andra viktiga bitar.

Vi utmanar tillsammans och växer dubbelt!

 

Yoga (Hathayoga)

Ett yogapass som passar alla. Du utgår från din egen kropp och var du har den just idag. Du yogar i ett flöde med harmoni i andning och rörelse.

Dynamiska sekvenser men stannar till i positionerna och fördjupar.